KPO Kids Run

 

Na het daverende succes van afgelopen jaar, met ruim 1200 KPO leerlingen aan de start, heeft KPO Roosendaal besloten om dit jaar de KPO Kidsrun wederom te organiseren. Dat doen we overigens niet alleen, maar in samenwerking met arsv THOR, SSNB en JOGG Roosendaal. De KPO Kidsrun wordt gehouden op zondag 23 juni a.s.

 

SPELENDERWIJS TRAINEN

Vanaf 6 mei zal op onze scholen uitgebreid aandacht worden besteed aan de KPO Kidsrun. Wij hopen dat de kinderen, en uiteindelijk ook u, daar zo enthousiast van worden, dat zij zich bij hun leerkracht inschrijven voor deelname aan dit sportieve evenement. Afgelopen jaar werd op ieder schoolplein een start/finish streep aangebracht. Hier wordt al veelvuldig gebruik van gemaakt voor en na schooltijd en tijdens de pauzes. Dit gebruik zal in aanloop naar 23 juni extra worden gestimuleerd. Ook worden er enkele speciale gymlessen verzorgd.

 

KPO Kidsrun, wat houdt dat in?

De KPO Kidsrun is een speciaal onderdeel tijdens de Halve Marathon waar alle basisschoolleerlingen aan mee kunnen doen. Daarbij worden de deelnemers onderverdeeld in categorieën welke op verschillende tijden starten. Iedere deelnemer ontvangt een mooie medaille, startnummer op naam en iets lekkers bij de finish. 

 

Starttijden verschillende categorieën:

 

De categorieën zijn ingericht op leeftijd en zien er als volgt uit;

 

14.00 uur*      4 / 5 jarige, inclusief ouder/verzorger 800 meter (BNdeStem familieloop) 

14.15 uur*      6 / 7 / 8 / 9 jarige, 1 ronde (800 meter)

14.30 uur*    10 / 11 / 12 / 13 jarige, 2 rondes (1600 meter)

 

*tijden onder voorbehoud

 

De start vindt plaats in de Kloosterstraat en de finish is op de Bloemenmarkt. Voorafgaand aan de start zullen we alle kinderen en begeleiders om 13:15 uur ontvangen op KPO Basisschool Jeroen Bosch. Daar heet een speciale gast iedereen welkom en warmen we gezamenlijk op. Vervolgens worden de deelnemers op de diverse tijden naar het startvak begeleid. 

 

Supporters 

Het is natuurlijk geweldig om uw kind(eren) te zien deelnemen aan dit sportieve evenement. Nabij de Bloemenmarkt willen we zoveel mogelijk supporters verzamelen en gezamenlijk de deelnemers aanmoedigen. Deze KPO plaats wordt versierd met vlaggen en banners van de diverse scholen en KPO zelf. 

 

Finishvak en prijsuitreiking

De finish is op de Bloemenmarkt. Na de finish worden de deelnemers richting het T-plein begeleid. Op het T-plein vindt uiteindelijk ook de prijsuitreiking plaats rond de klok van 15:00 uur. Tot die tijd worden alle deelnemers hier vermaakt.

 

INSCHRIJVEN

De kinderen kunnen zich inschrijven op een inschrijfformulier bij de leerkracht. KPO Roosendaal betaalt de inschrijfkosten van € 3,50 per deelnemer. Deelname is dus voor uw kind gratis, echter niet vrijblijvend. Inschrijven is mogelijk tot eind mei. 

 

Video KPO Kidsrun 2018