Schoolfruit

Beste ouder(s)/verzorger(s), 

Op 4 november  zijn we gestart met schoolfruit. Elke week krijgen de kinderen op woensdag, donderdag en vrijdag  de  fruit en groente voor de ochtendpauze. Het is lekker, leerzaam en gezond. Kinderen ontdekken nieuwe smaken, leren meer over waar ons eten vandaan komt en krijgen vezels, vitamines en mineralen binnen. 

Gezonde school!

Wat een kind eet, is natuurlijk de verantwoordelijkheid van de ouders of verzorgers. Wij zien het echter ook als onze taak om bij te dragen aan een gezonde leefstijl. Wij doen dit met de actie EU Schoolfruit. Spelenderwijs ontdekken de kinderen dan ook meer over waar ons eten vandaan komt en over het lichaam. Die vorm van leren door ervaren werkt goed. U plukt daar overigens ook thuis de vruchten van. Uit onderzoek blijkt dat schoolfruitdagen ervoor zorgen dat kinderen ook na school vaker fruit en groente eten. 

Wat kunt u meegeven?

Op de andere dagen kunt u uw kind ook fruit of groente meegeven. Bijvoorbeeld een appel, peer, banaan, mandarijn, kiwi, een schaaltje aardbeien of druiven. Of een bakje met snacktomaten, een stuk komkommer, wortel of paprika. Variatie is leuk, lekker en goed voor de smaakontwikkeling van uw kind. 

Meer informatie vindt u op: www.euschoolfruit.nl 

Vriendelijke groet

Het team van Basisschool De Cortendijck